Щоденник


10:40
Техогляд можна пройти на пересувному пункті діагностики

Техогляд можна пройти на пересувному пункті діагностики

  
Про це повідомила Олена Кіскіна, інспектор ВДАІ УМВС України в області. Майор міліції Віктор Караш, державтоінспектор 3-го міжрайонного відділення ДАІ, котрий обслуговує цей район спільно із приватним підприємцем, механіком за фахом, Іваном Бойчуком, упродовж кількох місяців власними силами на базі шасі причепа марки МАЗ-5224В самі створили пересувний діагностичний пункт. Платформа може встановлюватися в умовах будь-якої місцевості. Транспортувати цю діагностичну «лабораторію на колесах» можуть автомобілі марки ЗІЛ, МАЗ, КамАЗ, КрАЗ.
Пересувний діагностичний пункт укомплектовано газоаналізатором 102ФА01, димоміром ДО-1, манометром повітря МД-14, стендом для перевірки вузлів рульового керування, стендом для перевірки світлових приладів, персональним комп’ютером та набором слюсарних інструментів, необхідних для усунення технічних несправностей автомобіля на місці.
Майже щодня пересувний пункт діагностики згідно з графіком технічного огляду доставляється і працює у тому чи іншому селі Сторожинецького району. Як наслідок, саме в цьому районі області станом на 1 вересня 96% транспортних засобів пройшли технічний огляд.
На сьогодні в області обладнано та працюють 14 стаціонарних станцій технічного огляду автомобілів, що обслуговують понад 137 тисяч одиниць транспорту.
 
 
Пересувний пункт техогляду автомобілів
 
19 вересень 2006
 
Завдяки роботі пересувного діагностичного пункту технічного стану автомобілів, кількість машин, які пройшли техогляд, зросла на десять відсотків, повідомляють у Державтоінспекції. Кажуть, виїзна станція технічного огляду полегшила і процедуру перевірки транспортних засобів, прискорила її та зробила зручнішою. Особливо для мешканців віддалених сіл області. Сьогодні пересувний діагностичний пункт працює у Сторожинці.

Пересувний пункт технічного огляду автомобілів на цьому місці працює з травня, періодично виїжджаючи у села, розташовані далеко від Сторожинця. Адже іноді людям дуже важко, та й дорого їхати на техогляд до райцентру. І вони вирішують не з'являтися на очі інспекторам ДАІ. А от появу такого мобільного пункту перевірки автомобілів оминути важко. Водії кажуть, що тут техніки оглядають машину швидше, ніж на стаціонарному.
Усі прилади тут, на місці. Відомості про машину та власника виводяться на комп'ютер, поки автомобіль піднімають і приєднують газоаналізатор та димомір, перевіряючи викиди шкідливих речовин у повітря.
Окрім того, тут ретельно та якісно перевірять ходову частину, гальмівну систему, стояночний тормоз та й усі технічні агрегати.
Найближчим часом пересувний пункт вирушить до Банилова-Підгірного та Великого Кучурова - на перевірку технічного стану автомобілів. Пересувний діагностичний пункт приводиться у транспортне положення за 1 годину, а на місці розгортається за дві години.
Далі на черзі - найвіддаленіші села гірських районів. Аби люди не витрачали свій час та пальне.

Переглядів: 1033 | Додав: vector | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]